Forum www.f23.fora.pl Strona Główna www.f23.fora.pl
Niezależne forum internetowe F23 - Wejdziesz - nie wyjdziesz
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Ryby - temat zbiorczy

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.f23.fora.pl Strona Główna -> Rozmowy kulturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Liet Kynes (sprawy rybne)
Gość






PostWysłany: Pon 19:40, 20 Mar 2023    Temat postu: Ryby - temat zbiorczy

Od teraz tematyka rybna będzie kontynuowana w sposób uporządkowany, koledzy
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość
sracz



Dołączył: 19 Lip 2022
Posty: 150
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Pon 19:43, 20 Mar 2023    Temat postu:

Osoby urodzone pod znakiem Ryb charakteryzują się nietuzinkową, złożoną osobowością. Ich dwoista natura (dwie ryby płyną w przeciwległych kierunkach) sprawia, że często zaskakują otoczenie, zarówno pozytywnie, jak i negatywnie. Są bowiem pełne sprzeczności zrozumiałych tylko dla samych siebie. Ta sama cechu charakteru Ryb w zależności od okoliczności okazuje się ich największą zaletą bądź największą wadą. Łagodne i ustępliwe, lecz jeśli chodzi o ich samych, uparcie tkwią przy swoim, nawet gdy się mylą. Są pełni pasji, ale cechuje je słomiany zapał. Uduchowione, ale skłonne do nałogów. Ciągle zmieniają zdanie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Liet Kynes (sprawy rybne)
Gość






PostWysłany: Pon 19:53, 20 Mar 2023    Temat postu:

O to chodzi, dziękuję kolego.
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







PostWysłany: Pon 20:03, 20 Mar 2023    Temat postu:

Przyzwoite i godne uwagi ryby to:
1. miętus
2. sterlet
3. rekin polarny
4. turbot
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







PostWysłany: Pon 20:04, 20 Mar 2023    Temat postu:

Kodziarz napisał:
... ale skłonne do nałogów ...

nałogowo łykają nasienie Hyhy
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Brooklyner, PhD
Radykalny Wyznawca Wielkiego Fekala



Dołączył: 11 Sty 2021
Posty: 2584
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: z Dupy
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 20:08, 20 Mar 2023    Temat postu:

Owszem, daję pierwszeństwa miętusowi nad Jazgarzem, ale to nie oznacza, że jazgarz powinien być całkowicie pominięty. Uważam, że zupa z jazgarzy powinna być tematem kolejnej odsłony Menu Pani Dorotki.

Żeby jednak nie było wątpliwości - rządzi miętus.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
buahaha!
Gość






PostWysłany: Pon 20:09, 20 Mar 2023    Temat postu:

Ryby - temat rozdzielny. Wesoly
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







PostWysłany: Pon 20:53, 20 Mar 2023    Temat postu:

Brooklyner, PhD napisał:
Owszem, daję pierwszeństwa miętusowi nad Jazgarzem, ale to nie oznacza, że jazgarz powinien być całkowicie pominięty. Uważam, że zupa z jazgarzy powinna być tematem kolejnej odsłony Menu Pani Dorotki.

Żeby jednak nie było wątpliwości - rządzi miętus.

zasadniczo do zupy rybnej (ale takiej prawdziwej) nadają się jazgarze (ale choć trochę podrośnięte), małe okonie, ukleje, krąpie i inne ryby, których nie jada się za bardzo osobno (choć duża ukleja, ze względu na owadożerność, ma oryginalny smak). Do takiej zupy dodajemy dużo zieleniny, będzie pyszna.
Natomiast hamburska zupa rybna (jadłem, polecam), wymaga niestety użycia węgorza - przez co jest tłustsza. Węgorza trochę szkoda na zupę ale można nią zaskoczyć podejmowanych kolacją przyjaciół i prałata.
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







PostWysłany: Pon 20:59, 20 Mar 2023    Temat postu:

Anonymous napisał:
Brooklyner, PhD napisał:
Owszem, daję pierwszeństwa miętusowi nad Jazgarzem, ale to nie oznacza, że jazgarz powinien być całkowicie pominięty. Uważam, że zupa z jazgarzy powinna być tematem kolejnej odsłony Menu Pani Dorotki.

Żeby jednak nie było wątpliwości - rządzi miętus.

zasadniczo do zupy rybnej (ale takiej prawdziwej) nadają się jazgarze (ale choć trochę podrośnięte), małe okonie, ukleje, krąpie i inne ryby, których nie jada się za bardzo osobno (choć duża ukleja, ze względu na owadożerność, ma oryginalny smak). Do takiej zupy dodajemy dużo zieleniny, będzie pyszna.
Natomiast hamburska zupa rybna (jadłem, polecam), wymaga niestety użycia węgorza - przez co jest tłustsza. Węgorza trochę szkoda na zupę ale można nią zaskoczyć podejmowanych kolacją przyjaciół i prałata.


zupy rybne jedzą tylko kurwy i cioty
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Brooklyner, PhD
Radykalny Wyznawca Wielkiego Fekala



Dołączył: 11 Sty 2021
Posty: 2584
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: z Dupy
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 21:05, 20 Mar 2023    Temat postu:

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Brooklyner, PhD napisał:
Owszem, daję pierwszeństwa miętusowi nad Jazgarzem, ale to nie oznacza, że jazgarz powinien być całkowicie pominięty. Uważam, że zupa z jazgarzy powinna być tematem kolejnej odsłony Menu Pani Dorotki.

Żeby jednak nie było wątpliwości - rządzi miętus.

zasadniczo do zupy rybnej (ale takiej prawdziwej) nadają się jazgarze (ale choć trochę podrośnięte), małe okonie, ukleje, krąpie i inne ryby, których nie jada się za bardzo osobno (choć duża ukleja, ze względu na owadożerność, ma oryginalny smak). Do takiej zupy dodajemy dużo zieleniny, będzie pyszna.
Natomiast hamburska zupa rybna (jadłem, polecam), wymaga niestety użycia węgorza - przez co jest tłustsza. Węgorza trochę szkoda na zupę ale można nią zaskoczyć podejmowanych kolacją przyjaciół i prałata.


zupy rybne jedzą tylko kurwy i cioty
Pomimo to nie przestanę być smakoszem und miłośnikiem tej potrawy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Brooklyner, PhD
Radykalny Wyznawca Wielkiego Fekala



Dołączył: 11 Sty 2021
Posty: 2584
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: z Dupy
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 21:07, 20 Mar 2023    Temat postu:

Anonymous napisał:
Brooklyner, PhD napisał:
Owszem, daję pierwszeństwa miętusowi nad Jazgarzem, ale to nie oznacza, że jazgarz powinien być całkowicie pominięty. Uważam, że zupa z jazgarzy powinna być tematem kolejnej odsłony Menu Pani Dorotki.

Żeby jednak nie było wątpliwości - rządzi miętus.

zasadniczo do zupy rybnej (ale takiej prawdziwej) nadają się jazgarze (ale choć trochę podrośnięte), małe okonie, ukleje, krąpie i inne ryby, których nie jada się za bardzo osobno (choć duża ukleja, ze względu na owadożerność, ma oryginalny smak). Do takiej zupy dodajemy dużo zieleniny, będzie pyszna.
Natomiast hamburska zupa rybna (jadłem, polecam), wymaga niestety użycia węgorza - przez co jest tłustsza. Węgorza trochę szkoda na zupę ale można nią zaskoczyć podejmowanych kolacją przyjaciół i prałata.

Najlepszą zupę ryną jadłem w Belgradzie. Nie wiem, z jakich ryb była zrobiona, ale smak pamiętam do dziś Cool
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kelner Vladko
Gość






PostWysłany: Pon 21:16, 20 Mar 2023    Temat postu:

Brooklyner, PhD napisał:

Najlepszą zupę rybną jadłem w Belgradzie. Nie wiem, z jakich ryb była zrobiona, ale smak pamiętam do dziś Cool

Hyhy
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Brooklyner, PhD
Radykalny Wyznawca Wielkiego Fekala



Dołączył: 11 Sty 2021
Posty: 2584
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: z Dupy
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 21:19, 20 Mar 2023    Temat postu:

kelner Vladko napisał:
Brooklyner, PhD napisał:

Najlepszą zupę rybną jadłem w Belgradzie. Nie wiem, z jakich ryb była zrobiona, ale smak pamiętam do dziś Cool

Hyhy
Nein - pamiętam, że naszym kelnerem był Vojislav. "Czika Voja" Cool
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pytaczeeee
Gość






PostWysłany: Pon 21:22, 20 Mar 2023    Temat postu:

Brooklyner, PhD napisał:
Anonymous napisał:
Brooklyner, PhD napisał:
Owszem, daję pierwszeństwa miętusowi nad Jazgarzem, ale to nie oznacza, że jazgarz powinien być całkowicie pominięty. Uważam, że zupa z jazgarzy powinna być tematem kolejnej odsłony Menu Pani Dorotki.

Żeby jednak nie było wątpliwości - rządzi miętus.

zasadniczo do zupy rybnej (ale takiej prawdziwej) nadają się jazgarze (ale choć trochę podrośnięte), małe okonie, ukleje, krąpie i inne ryby, których nie jada się za bardzo osobno (choć duża ukleja, ze względu na owadożerność, ma oryginalny smak). Do takiej zupy dodajemy dużo zieleniny, będzie pyszna.
Natomiast hamburska zupa rybna (jadłem, polecam), wymaga niestety użycia węgorza - przez co jest tłustsza. Węgorza trochę szkoda na zupę ale można nią zaskoczyć podejmowanych kolacją przyjaciół i prałata.

Najlepszą zupę ryną jadłem w Belgradzie. Nie wiem, z jakich ryb była zrobiona, ale smak pamiętam do dziś Cool
Belgrad? byłeś na bałkańskim szlaku? to bardzo podejrzane
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.f23.fora.pl Strona Główna -> Rozmowy kulturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin