Forum www.f23.fora.pl Strona Główna www.f23.fora.pl
Niezależne forum internetowe F23 - Wejdziesz - nie wyjdziesz
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

już od 3 dni uczę się robić kawę w nowym ekspresie
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.f23.fora.pl Strona Główna -> Rozmowy kulturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kabaciarz
Gość






PostWysłany: Sob 20:49, 18 Mar 2023    Temat postu:

Widocznie wyczuł, że nie jesteś zainteresowany kredytem.
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







PostWysłany: Nie 10:23, 19 Mar 2023    Temat postu:

kabaciarz napisał:
Widocznie wyczuł, że nie jesteś zainteresowany kredytem.


raczej, że nie ma zdolności kredytowej. Nochal wciska kredyty WSZYSTKIM którzy mają zdolność, bo za to ma szekle. Za kredyty niespłacane ma tylko problemy dodatkowe
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ten od NFDI.
Gość






PostWysłany: Nie 17:00, 19 Mar 2023    Temat postu:

Nochal wskazał mi też defekalisko psów przy bażanciarni. Za obciąg z połykiem i gulgotem. coole
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pewna
Radykalny Wyznawca Wielkiego Fekala



Dołączył: 19 Maj 2020
Posty: 1615
Przeczytał: 64 tematy


Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 0:48, 23 Mar 2023    Temat postu:

Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam Jezyk
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







PostWysłany: Czw 1:00, 23 Mar 2023    Temat postu:

pewna napisał:
Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam Jezyk

kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu.
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pewna
Radykalny Wyznawca Wielkiego Fekala



Dołączył: 19 Maj 2020
Posty: 1615
Przeczytał: 64 tematy


Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 1:12, 23 Mar 2023    Temat postu:

stoolejek napisał:
pewna napisał:
Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam Jezyk

kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu.


Z expresu też nie lubię, żadnych na ciepło.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







PostWysłany: Czw 1:20, 23 Mar 2023    Temat postu:

pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam Jezyk

kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu.


Z expresu też nie lubię, żadnych na ciepło.

każdy ma swój gust. np. mi zimne espresso nie smakuje.
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pewna
Radykalny Wyznawca Wielkiego Fekala



Dołączył: 19 Maj 2020
Posty: 1615
Przeczytał: 64 tematy


Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 1:22, 23 Mar 2023    Temat postu:

stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam Jezyk

kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu.


Z expresu też nie lubię, żadnych na ciepło.

każdy ma swój gust. np. mi zimne espresso nie smakuje.


no ja też zimne nie, chodziło mi, że tylko i wyłącznie mrożonaaaa
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







PostWysłany: Czw 1:36, 23 Mar 2023    Temat postu:

pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam Jezyk

kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu.


Z expresu też nie lubię, żadnych na ciepło.

każdy ma swój gust. np. mi zimne espresso nie smakuje.


no ja też zimne nie, chodziło mi, że tylko i wyłącznie mrożonaaaa

ale mrożona to chyba z mlekiem albo z czymś? domyślam się że czarna mrożona jest ohydna.
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pewna
Radykalny Wyznawca Wielkiego Fekala



Dołączył: 19 Maj 2020
Posty: 1615
Przeczytał: 64 tematy


Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 2:39, 23 Mar 2023    Temat postu:

stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam Jezyk

kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu.


Z expresu też nie lubię, żadnych na ciepło.

każdy ma swój gust. np. mi zimne espresso nie smakuje.


no ja też zimne nie, chodziło mi, że tylko i wyłącznie mrożonaaaa

ale mrożona to chyba z mlekiem albo z czymś? domyślam się że czarna mrożona jest ohydna.


Różnie to można robić, ale ja mówię o mrożonej o konsystencji musu kawowo lodowego. Ukręcisz taką w blenderze, ewentualnie w smoothie makerze, najpierw musisz skruszyć lody (kostki) na kryształkowy miał i mieć gęste mleko coole np. gostyńskie 7.5% jak już przełamiesz lody to je wlewasz, a do tego wsypujesz kawę rozpuszczalną (dobrze sprawdza się liofilizowana granulkowa, a mi podchodzą najlepiej zbożowe) i troszkę posłódź, najlepiej waniliowym, no i ubijasz aż 3-krotnie zwiększy objętość i zesztywnieje tzn.do gęstej piankowej konsystencji, ale nie przesadź też z tym kręceniem bo wyjdzie za rzadko, a lodu między zębami nie poczujesz. Musisz wyczuć moment Hyhy i generalnie masz z niewielkiej ilości mieć prawie cały dzbanek. Konsumować od razu bo jak odłożysz to na później to ci opadnie. Możesz takową kawę dowolnie modyfikować, np. dodając gałkę lodów, bitą śmietanę na wierzch, likier, wiórka kokosowe, cynamon, no co tam kto lubi Jezyk


Ostatnio zmieniony przez pewna dnia Czw 2:56, 23 Mar 2023, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pewna
Radykalny Wyznawca Wielkiego Fekala



Dołączył: 19 Maj 2020
Posty: 1615
Przeczytał: 64 tematy


Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 2:50, 23 Mar 2023    Temat postu:

pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam Jezyk

kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu.


Z expresu też nie lubię, żadnych na ciepło.

każdy ma swój gust. np. mi zimne espresso nie smakuje.


no ja też zimne nie, chodziło mi, że tylko i wyłącznie mrożonaaaa

ale mrożona to chyba z mlekiem albo z czymś? domyślam się że czarna mrożona jest ohydna.


Różnie to można robić, ale ja mówię o mrożonej o konsystencji musu kawowo lodowego. Ukręcisz taką w blenderze, ewentualnie w smoothie makerze, najpierw musisz skruszyć lody (kostki) na kryształkowy miał i mieć gęste mleko coole np. gostyńskie 7.5% jak już przełamiesz lody to je wlewasz, a do tego wsypujesz kawę rozpuszczalną (dobrze sprawdza się liofilizowana granulkowa, a mi podchodzą najlepiej zbożowe) i troszkę posłódź, najlepiej waniliowym, no i ubijasz aż 3-krotnie zwiększy objętość i zesztywnieje tzn.do gęstej piankowej konsystencji, ale nie przesadź też z tym kręceniem bo wyjdzie za rzadko, a lodu między zębami nie poczujesz. Musisz wyczuć moment Hyhy i generalnie masz z niewielkiej ilości mieć prawie cały dzbanek. Konsumować od razu bo jak odłożysz na później to opadnie. Możesz takową kawę dowolnie modyfikować, np. dodając gałkę lodów, bitą śmietanę na wierzch, likier, wiórka kokosowe, cynamon, no co tam kto lubi Jezyk


No a żeby się udało, to wcześniej pomódl się w kościele!
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ACHTUNG PEDAUNG
Gość






PostWysłany: Czw 18:13, 23 Mar 2023    Temat postu:

Zdegustowany
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Maccabi Hooligans
Gość






PostWysłany: Czw 18:23, 23 Mar 2023    Temat postu:

pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam Jezyk

kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu.


Z expresu też nie lubię, żadnych na ciepło.

każdy ma swój gust. np. mi zimne espresso nie smakuje.


no ja też zimne nie, chodziło mi, że tylko i wyłącznie mrożonaaaa

ale mrożona to chyba z mlekiem albo z czymś? domyślam się że czarna mrożona jest ohydna.


Różnie to można robić, ale ja mówię o mrożonej o konsystencji musu kawowo lodowego. Ukręcisz taką w blenderze, ewentualnie w smoothie makerze, najpierw musisz skruszyć lody (kostki) na kryształkowy miał i mieć gęste mleko coole np. gostyńskie 7.5% jak już przełamiesz lody to je wlewasz, a do tego wsypujesz kawę rozpuszczalną (dobrze sprawdza się liofilizowana granulkowa, a mi podchodzą najlepiej zbożowe) i troszkę posłódź, najlepiej waniliowym, no i ubijasz aż 3-krotnie zwiększy objętość i zesztywnieje tzn.do gęstej piankowej konsystencji, ale nie przesadź też z tym kręceniem bo wyjdzie za rzadko, a lodu między zębami nie poczujesz. Musisz wyczuć moment Hyhy i generalnie masz z niewielkiej ilości mieć prawie cały dzbanek. Konsumować od razu bo jak odłożysz to na później to ci opadnie. Możesz takową kawę dowolnie modyfikować, np. dodając gałkę lodów, bitą śmietanę na wierzch, likier, wiórka kokosowe, cynamon, no co tam kto lubi Jezyk
Oder weedman zum Beispiel Cool
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







PostWysłany: Czw 21:37, 23 Mar 2023    Temat postu:

pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam Jezyk

kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu.


Z expresu też nie lubię, żadnych na ciepło.

każdy ma swój gust. np. mi zimne espresso nie smakuje.


no ja też zimne nie, chodziło mi, że tylko i wyłącznie mrożonaaaa

ale mrożona to chyba z mlekiem albo z czymś? domyślam się że czarna mrożona jest ohydna.


Różnie to można robić, ale ja mówię o mrożonej o konsystencji musu kawowo lodowego. Ukręcisz taką w blenderze, ewentualnie w smoothie makerze, najpierw musisz skruszyć lody (kostki) na kryształkowy miał i mieć gęste mleko coole np. gostyńskie 7.5% jak już przełamiesz lody to je wlewasz, a do tego wsypujesz kawę rozpuszczalną (dobrze sprawdza się liofilizowana granulkowa, a mi podchodzą najlepiej zbożowe) i troszkę posłódź, najlepiej waniliowym, no i ubijasz aż 3-krotnie zwiększy objętość i zesztywnieje tzn.do gęstej piankowej konsystencji, ale nie przesadź też z tym kręceniem bo wyjdzie za rzadko, a lodu między zębami nie poczujesz. Musisz wyczuć moment Hyhy i generalnie masz z niewielkiej ilości mieć prawie cały dzbanek. Konsumować od razu bo jak odłożysz to na później to ci opadnie. Możesz takową kawę dowolnie modyfikować, np. dodając gałkę lodów, bitą śmietanę na wierzch, likier, wiórka kokosowe, cynamon, no co tam kto lubi Jezyk

to już nie kawa a napój dla kobiet. true facet pije espresso Cool
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pewna
Radykalny Wyznawca Wielkiego Fekala



Dołączył: 19 Maj 2020
Posty: 1615
Przeczytał: 64 tematy


Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 2:52, 25 Mar 2023    Temat postu:

stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam Jezyk

kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu.


Z expresu też nie lubię, żadnych na ciepło.

każdy ma swój gust. np. mi zimne espresso nie smakuje.


no ja też zimne nie, chodziło mi, że tylko i wyłącznie mrożonaaaa

ale mrożona to chyba z mlekiem albo z czymś? domyślam się że czarna mrożona jest ohydna.


Różnie to można robić, ale ja mówię o mrożonej o konsystencji musu kawowo lodowego. Ukręcisz taką w blenderze, ewentualnie w smoothie makerze, najpierw musisz skruszyć lody (kostki) na kryształkowy miał i mieć gęste mleko coole np. gostyńskie 7.5% jak już przełamiesz lody to je wlewasz, a do tego wsypujesz kawę rozpuszczalną (dobrze sprawdza się liofilizowana granulkowa, a mi podchodzą najlepiej zbożowe) i troszkę posłódź, najlepiej waniliowym, no i ubijasz aż 3-krotnie zwiększy objętość i zesztywnieje tzn.do gęstej piankowej konsystencji, ale nie przesadź też z tym kręceniem bo wyjdzie za rzadko, a lodu między zębami nie poczujesz. Musisz wyczuć moment Hyhy i generalnie masz z niewielkiej ilości mieć prawie cały dzbanek. Konsumować od razu bo jak odłożysz to na później to ci opadnie. Możesz takową kawę dowolnie modyfikować, np. dodając gałkę lodów, bitą śmietanę na wierzch, likier, wiórka kokosowe, cynamon, no co tam kto lubi Jezyk

to już nie kawa a napój dla kobiet. true facet pije espresso Cool


Nie wiesz co tracisz Cool
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.f23.fora.pl Strona Główna -> Rozmowy kulturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin