Forum www.f23.fora.pl Strona Główna www.f23.fora.pl
Niezależne forum internetowe F23 - Wejdziesz - nie wyjdziesz
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

już od 3 dni uczę się robić kawę w nowym ekspresie
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.f23.fora.pl Strona Główna -> Rozmowy kulturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pewna
Radykalny Wyznawca Wielkiego Fekala



Dołączył: 19 Maj 2020
Posty: 1615
Przeczytał: 64 tematy


Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 3:12, 25 Mar 2023    Temat postu:

Maccabi Hooligans napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam Jezyk

kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu.


Z expresu też nie lubię, żadnych na ciepło.

każdy ma swój gust. np. mi zimne espresso nie smakuje.


no ja też zimne nie, chodziło mi, że tylko i wyłącznie mrożonaaaa

ale mrożona to chyba z mlekiem albo z czymś? domyślam się że czarna mrożona jest ohydna.


Różnie to można robić, ale ja mówię o mrożonej o konsystencji musu kawowo lodowego. Ukręcisz taką w blenderze, ewentualnie w smoothie makerze, najpierw musisz skruszyć lody (kostki) na kryształkowy miał i mieć gęste mleko coole np. gostyńskie 7.5% jak już przełamiesz lody to je wlewasz, a do tego wsypujesz kawę rozpuszczalną (dobrze sprawdza się liofilizowana granulkowa, a mi podchodzą najlepiej zbożowe) i troszkę posłódź, najlepiej waniliowym, no i ubijasz aż 3-krotnie zwiększy objętość i zesztywnieje tzn.do gęstej piankowej konsystencji, ale nie przesadź też z tym kręceniem bo wyjdzie za rzadko, a lodu między zębami nie poczujesz. Musisz wyczuć moment Hyhy i generalnie masz z niewielkiej ilości mieć prawie cały dzbanek. Konsumować od razu bo jak odłożysz to na później to ci opadnie. Możesz takową kawę dowolnie modyfikować, np. dodając gałkę lodów, bitą śmietanę na wierzch, likier, wiórka kokosowe, cynamon, no co tam kto lubi Jezyk
Oder weedman zum Beispiel Cool


www.youtube.com/watch?v=Scn4Gzqy0n4
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Brooklyner, PhD
Radykalny Wyznawca Wielkiego Fekala



Dołączył: 11 Sty 2021
Posty: 2584
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: z Dupy
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 5:50, 25 Mar 2023    Temat postu:

pewna napisał:
Maccabi Hooligans napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam Jezyk

kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu.


Z expresu też nie lubię, żadnych na ciepło.

każdy ma swój gust. np. mi zimne espresso nie smakuje.


no ja też zimne nie, chodziło mi, że tylko i wyłącznie mrożonaaaa

ale mrożona to chyba z mlekiem albo z czymś? domyślam się że czarna mrożona jest ohydna.


Różnie to można robić, ale ja mówię o mrożonej o konsystencji musu kawowo lodowego. Ukręcisz taką w blenderze, ewentualnie w smoothie makerze, najpierw musisz skruszyć lody (kostki) na kryształkowy miał i mieć gęste mleko coole np. gostyńskie 7.5% jak już przełamiesz lody to je wlewasz, a do tego wsypujesz kawę rozpuszczalną (dobrze sprawdza się liofilizowana granulkowa, a mi podchodzą najlepiej zbożowe) i troszkę posłódź, najlepiej waniliowym, no i ubijasz aż 3-krotnie zwiększy objętość i zesztywnieje tzn.do gęstej piankowej konsystencji, ale nie przesadź też z tym kręceniem bo wyjdzie za rzadko, a lodu między zębami nie poczujesz. Musisz wyczuć moment Hyhy i generalnie masz z niewielkiej ilości mieć prawie cały dzbanek. Konsumować od razu bo jak odłożysz to na później to ci opadnie. Możesz takową kawę dowolnie modyfikować, np. dodając gałkę lodów, bitą śmietanę na wierzch, likier, wiórka kokosowe, cynamon, no co tam kto lubi Jezyk
Oder weedman zum Beispiel Cool


www.youtube.com/watch?v=Scn4Gzqy0n4

Wesoly Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jestem balistą!
Gość






PostWysłany: Sob 10:52, 25 Mar 2023    Temat postu:

najlepsza włoska kawa napisał:
Expresso! coole

Only expresso! coole
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







PostWysłany: Sob 14:50, 25 Mar 2023    Temat postu:

pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
stoolejek napisał:
pewna napisał:
Jak to dobrze, że w ogóle nie lubię kawy, no może oprócz mrożonej najlepiej zbożowa, czasem z lodem czasem bez, w upały szczególnie polecam Jezyk

kawa jest smaczna. tylko trzeba ją umieć przygotować. nie jakaś zalewajka z fusów. tylko z dobrego ekpresu.


Z expresu też nie lubię, żadnych na ciepło.

każdy ma swój gust. np. mi zimne espresso nie smakuje.


no ja też zimne nie, chodziło mi, że tylko i wyłącznie mrożonaaaa

ale mrożona to chyba z mlekiem albo z czymś? domyślam się że czarna mrożona jest ohydna.


Różnie to można robić, ale ja mówię o mrożonej o konsystencji musu kawowo lodowego. Ukręcisz taką w blenderze, ewentualnie w smoothie makerze, najpierw musisz skruszyć lody (kostki) na kryształkowy miał i mieć gęste mleko coole np. gostyńskie 7.5% jak już przełamiesz lody to je wlewasz, a do tego wsypujesz kawę rozpuszczalną (dobrze sprawdza się liofilizowana granulkowa, a mi podchodzą najlepiej zbożowe) i troszkę posłódź, najlepiej waniliowym, no i ubijasz aż 3-krotnie zwiększy objętość i zesztywnieje tzn.do gęstej piankowej konsystencji, ale nie przesadź też z tym kręceniem bo wyjdzie za rzadko, a lodu między zębami nie poczujesz. Musisz wyczuć moment Hyhy i generalnie masz z niewielkiej ilości mieć prawie cały dzbanek. Konsumować od razu bo jak odłożysz to na później to ci opadnie. Możesz takową kawę dowolnie modyfikować, np. dodając gałkę lodów, bitą śmietanę na wierzch, likier, wiórka kokosowe, cynamon, no co tam kto lubi Jezyk

to już nie kawa a napój dla kobiet. true facet pije espresso Cool


Nie wiesz co tracisz Cool

to chyba dobrze nie wiedzieć co się traci. przynajmniej nie ma czego żałować. przewala oczami
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.f23.fora.pl Strona Główna -> Rozmowy kulturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin